Bezoek Participatieraad aan Vechtgenoten Huis

13 februari 2024

Op 3 februari 2024 bezocht Tonnis Meijer in het kader van Wereldkankerdag het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Op deze dag waren in heel Nederland de deuren van de Instellingen Psychosociale Oncologie (IPSO), voor leven met- en na kanker, geopend voor iedereen die te maken heeft met de ziekte, ook als je op dat moment (nog) niets met kanker te maken hebt gehad was je welkom.  

Ook het Vechtgenotenhuis opende haar deuren van 10:00 tot 15:00 uur. 

Voorzitter Antje de Groot opende deze dag en gaf daarna het woord aan Caroline van der Plas. Caroline vertelde over haar eigen ervaring met kanker naar aanleiding van het overlijden van haar man Jan. Vervolgens onthulde zij samen met Anita Maathuis een mozaïek dat Anita had gemaakt, waarbij de afbeelding liet zien hoe Anita haar ziekte heeft beleefd. 

Het Vechtgenotenhuis is gevestigd in Ommen op het Landgoed De Stekkenkamp in een monumentale boerderij uit 1748. Het huis ligt in een bosrijke omgeving op steenworp afstand van de Overijsselse Vecht. In de tuin met terras is het heerlijk vertoeven. Het huis is voor mensen die te maken hebben met kanker. De wereld staat dan voor veel mensen op de kop. In het Vechtgenotenhuis vind je tijdens en na je ziekte een luisterend oor, voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Het Vechtgenotenhuis is er voor jong en oud. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten gehouden en lezingen gegeven. Voor velen voelt het als een warm bad.

Caroline van der Plas

Meer nieuws