Portefeuille:
Vrijwilligers informele zorg

Diny Wenker

Diny Wenker

Woonplaats: Slagharen

Diny Wenker woont in Slagharen en werkte tot haar pensionering als sociaal werker bij de welzijnsinstelling De Stuw in Hardenberg. Vanuit haar functie in de Participatieraad Hardenberg maakt ze deel uit van de werkgroep ‘inclusieve samenleving’. Daarnaast is ze als vrijwilliger betrokken bij de Buurtkamer in Slagharen.

Diny:

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en niet meer weg te denken. Iedereen kan zomaar in een situatie terechtkomen waarin je beroep moet doen op hulp van anderen, vaak vrijwilligers. In onze gemeente prijzen we ons gelukkig met veel mensen die naast hun werk ook vrijwilliger zijn, maar het werven van nieuwe vrijwilligers is een continue proces. Belangrijk daarbij is dat de omstandigheden en voorwaarden voor vrijwilligers goed geregeld zijn. Daar zet ik mij voor in en waar nodig ga ik het gesprek aan.

Mijn belangrijkste gesprekspartner is het Servicepunt Vrijwilligerswerk van De Stuw. Soms is de vraag naar vrijwilligers groter dan de beschikbaarheid en is het moeilijk om voor alle klussen geschikte mensen te vinden. Daarom is het extra belangrijk om de vrijwilligers te koesteren: goed luisteren naar wat zij kunnen, willen en nodig hebben en uitspreken hoe hun inzet wordt gewaardeerd. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat er voldoende vrijwilligers actief zijn en blijven. Daar zet ik me graag voor in.’

Portefeuille onderwerpen

Binnenkort meer onderwerpen