Portefeuille: Armoede en Schuldhulpverlening

Marion Liese

Marion Liese

Woonplaats: Dedemsvaart

Marion Liese heeft gewerkt als maatschappelijk werker voor mensen met een beperking en als docent MBO Welzijn. Daarnaast is ze freelance stemacteur en spreekt voice-overs in. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid is ze werkzaam als spreker bij de Humanistische Uitvaartbegeleiding, is ze vrijwilliger bij Theater de Gashouder in Dedemsvaart en bij Stichting Welzijnswerk in Hoogeveen

Marion:

Als lid van de Participatieraad zet ik mijn kennis en ervaring op het gebied van welzijn in voor de inwoners van de gemeente Hardenberg. Ik heb vanuit mijn vroegere werk, affiniteit met mensen die problemen hebben om rond te komen met hun financiën, mensen die het moeilijk vinden om hulp te vragen en toch soms een helpende hand nodig hebben. Mensen die zich schamen en niet volledig kunnen of willen deelnemen aan activiteiten voor zichzelf of hun kinderen.

Ik wil graag dat mensen zich thuis voelen in hun huis, hun gemeente en maak me sterk om oplossingen te zoeken voor sociale problemen, vooral op het gebied van armoede en schuldhulpverlening, zodat zij weer deel kunnen nemen aan het maatschappelijke verkeer.

Ik vind het ook belangrijk dat iedere inwoner snèl de juiste weg kan vinden naar hulp of ondersteuning. Dat betekent dat informatie hierover op verschillende plekken in de gemeente, op meerdere manieren en in diverse talen beschikbaar moet zijn. Vaste aanspreekpunten en ruime openingstijden maken het makkelijker voor mensen om hulp te zoeken en te vinden. Gewoon de juiste persoon kunnen bellen -of teruggebeld worden-, dat kan soms veel onnodige frustratie of problemen voorkomen. Ik ben niet bang om buiten de gebruikelijke kaders te denken of doen, want niet voor ieder individueel probleem is er een ‘standaardoplossing’, soms is maatwerk nodig en die ruimte moet er ook zijn.

Portefeuille onderwerpen

Kledingbank Hardenberg

Sinds januari 2017 zit de kledingbank aan de Hessenweg 57 in Heemse, rechter ingang van het gebouw.

Op vertoon van uw pasje van de voedselbank kunt u een pasje van de kledingbank ontvangen en een hoeveelheid kleding uitzoeken afhankelijk van uw gezinssituatie. Hebt u geen pasje van de voedselbank dan kunt u het verwijsformulier laten invullen door een hulpverlener van een instantie waar u contact mee heeft. (zie tabblad Hulpverleners).

http://kledingbankhardenberg.nl

Energiecoach
Om met eenvoudige oplossingen een lagere energierekening te krijgen, kunt u een beroep doen op de energiecoach uit de gemeente Hardenberg. 

De adviezen van de energiecoach zijn altijd gratis en vrijblijvend. Een energiecoach is een getrainde vrijwilliger die u met handige tips en vrijblijvend advies helpt om geld en energie te besparen. Soms kunt u de laagdrempelige tips van de energiecoach nog diezelfde dag toepassen. 

https://www.hardenberg.nl/inwoners/wonen/wonen-vervolg/energiecoach

Raad en Recht

Het kan eigenlijk iedereen overkomen: problemen op financieel of juridisch gebied. Maar wat als je er zelf niet meer uitkomt?

Bij Raad en Recht kun je als inwoner van gemeente Ommen of Hardenberg terecht
voor gratis informatie en advies over bijvoorbeeld uitkeringen, belastingen of je rechten bij de overheid.
Zij kunnen ook helpen met het invullen van een formulier of als je een bezwaarschrift wilt schrijven.

https://www.raadenrecht.nl

Hoe kom ik van beginnende geldzorgen af
Wanneer kom ik in aanmerking voor bijstand?