Portefeuille: Diaconaal Platform

Ineke van de Logt

Ineke van de Logt

Woonplaats: Dedemsvaart

Ineke van de Logt is geestelijk verzorger en coach rouwverwerking. Na haar middelbare school volgde ze een opleiding tot therapeut en coach. Ze werkte 35 jaar bij de NS, waar ze lid was van de Onderdeelcommissie van de OR en lid van de Sectorraad Vervoer van het FNV.  Ineke verhuisde op latere leeftijd naar Dedemsvaart waar ze trouwde met haar man Geert. Ze kregen een dochter en twee zoons; hun dochter overleed in 2017.  Ze trad toe tot de Rooms-Katholieke Kerk, volgde de pastorale school en verzorgt als lekenvoorganger kerk- en uitvaartdiensten. Daarnaast is ze medewerker bij Caritas en Diaconie binnen de RK Kerk, voorzitter van het inloophuis De Oase in Dedemsvaart en van het Diaconaal Platform Hardenberg.

Ineke:

‘Ik vind het belangrijk dat wij als inwoners mogen meedenken over de beleidsplannen van onze gemeente. Dat we de beleidsmakers gevraagd en ongevraagd kunnen adviseren vanuit onze eigen ervaringen en plannen ook kunnen blijven toetsen.

Wat ik wil bereiken als lid van de Participatieraad is dat ieder mens in Hardenberg tot zijn recht mag en kan komen. Dat betekent ook dat er financiële middelen voor beschikbaar moeten zijn. Ik wil helpen meedenken over armoedebeleid, over kinderen die opgroeien in armoede en voorkomen dat ze in een soort armoedespiraal terechtkomen. Ik wil me ook hard maken voor de geestelijke gezondheidszorg voor onze inwoners; daarbij denk ik ook aan de boeren, vluchtelingen en jongeren. Ook op het gebied van verslavingspreventie en verslavingszorg is er nog veel te doen en dat geldt ook voor andere sociaal-maatschappelijke thema’s.

Samenvattend is mijn inzet terug te leiden naar de eerste zin: ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan. En dat is helaas in deze wereld nog niet het geval. Als ik kan helpen om hierin een verandering ten goede te bereiken, dan is mijn missie geslaagd.’

Portefeuille onderwerpen

Binnenkort meer onderwerpen