Verslag Carinova Mantelzorg-waarderings-uitje 29 juni 2023

2 juli 2023

Verslag Carinova Mantelzorg-waarderings-uitje 29 juni 2023

Door Karin van der Haar (Portefeuille Cliënten Sociale Werkvoorziening)

Hallo allen,

Ik wil jullie vertellen over dat dagje uit voor de mantelzorgers waar ik vandaag heen ben geweest.

En het was echt een leuk tripje, maar er kwam ook nog wel wat aan het kijken, ik ging daarheen en ik stelde mezelf voor; ‘ik ben Karin en ik ben vanuit de participatieraad’. 

Het was echt een leuk tripje en ik heb een heleboel mensen gesproken, over hun zorg voor het mantelzorgen thuis en ook over Carinova en ook over hun thuissituatie.

 

Wij gingen meteen naar het museum en daar kregen we een rondleiding en ook een speech/presentatie over ‘van wollen onderbroek tot aan string’. Leuk joh!

En als wij door het ‘oude’ Gramsbergen liepen, kregen wij ook een rondleiding. En toen gingen we op de vechtzompe ‘De Grammesberghe’ varen naar Laar (D) en we hebben een stortbui over ons heen gekregen en dat was het einde, letterlijk en figuurlijk! 

De verhalen die ze mij vertelden;

De ene sprak over Carinova, dat die altijd zeggen dat ze iets niet kunnen / willen doen; Matrassen omdraaien! Dat snap ik ook wel, want ze (Carinova) hebben maar 1 lijf en ze moeten op zich zelf passen, maar ik snap ook wel dat de cliënte daar om vroeg, ze kan dat zelf niet meer. En haar familie woont erg ver weg. Een oplossing is helaas niet zomaar te bedenken.

Een ander persoon die vertelde mij dat ze prima geholpen was, zij kon niet negatief over Carinova. En zij zei dat ze al 20 jaar voor haar man aan het zorgen is. En dat is best wel lang en dit soort uitjes zijn voor haar een uitkomst, een verademing. Al met al een geslaagd uitje!

Meer nieuws